Cameroon: rain is all you need

Nog enkele dagen en Julie & Bram zijn een volledig jaar op wereldreis door Afrika. In dat opzicht werd het hoog tijd om ook eens een écht regenseizoen mee te maken, iets waar Kameroen (jawel, nummer 25 is een feit!) lijkt in uit te blinken. En dus ploeteren onze reizigers al de hele week met een bruine Defender door de modder.

Na een route op de grens met Equatoriaal-Guinea en twee nachten in het regenachtige oerwoud arriveerden Julie & Bram, nog steeds in het gezelschap van Thomas & Andreas, woensdag aan de Kameroense grens. Alle formaliteiten werden netjes afgewerkt, waarna het viertal eerst noordwaarts tot in Ebolowa en nadien richting kust reden. Vorig jaar vond Thomas 20km ten zuiden van Kribi een mooie plek aan een verlaten strand: de ideale plaats om anderhalve dag te wildkamperen - zelfs onder een grijs wolkendek.

Ook vannacht viel de regen met bakken uit de hemel, met veel modder en vuile kleren tot gevolg. Vandaag trekken de vier overlanders opnieuw het regenwoud in. Tegen morgenavond hopen ze zo in Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen, te geraken, waar Thomas moet zijn om een nieuw paspoort aan te vragen op de Zwitserse ambassade.

Landen: 

Reactie toevoegen