De laatste 1.000 Afrikaanse kilometers

Nog amper 1.000km scheiden Julie & Bram van het Europese vasteland. Afgelopen weekend namen de reizigers alvast afscheid van de Sahara. Via de kust reden ze zondag naar Laâyoune, de grootste stad van de Westelijke Sahara die zich bevindt ter hoogte van het paradijselijke Tenerife en Gran Canaria. Maandag hielden ze er een grijze en winderige rustdag om plannen te smeden voor hun laatste 2 weken op Afrikaanse bodem.

Dinsdag bracht de Defender hen in 500km tot net voor Icht, een stad in het zuiden van Marokko. Na een wildcamp trokken Julie & Bram gisteren verder over asfalt tot in Foum Zguid, van waaruit ze een piste volgden richting Tagounite (een stad en oase op een twintigtal kilometer van de Algerijnse grens). Met temperaturen tussen 7 en 16°C lijkt ook in Marokko de winter eraan te komen. De Belgen haalden daarom de thermische kleren weer boven en kropen nog voor 20u in hun tent.

Eind volgende week moeten Julie & Bram in de buurt van Tanger zijn. In de week van 9 december rijden ze dan via Spanje en Frankrijk weer naar huis.

Reactie toevoegen