Here we go again

Alweer gaat de landenteller omhoog: Julie & Bram hebben vandaag Benin ingeruild voor Burkina Faso! Afgelopen weekend genoten ze samen met Julie Van Steenkiste van enkele bijzonder memorabele dagen in en rond Natitingou. Zo bezochten ze onder andere Boukoumbé, Cobly en Tanguieta: dorpjes op de grens met Togo waar enkele projecten van BTC (Belgisch Technische Coöperatie) lopen. Naast de vele ontmoetingen met een supervriendelijke bevolking maakten ze er ook kennis met acht Amerikaanse vrijwilligers van Peace Corps, bezochten ze enkele nomadische Peuhl-families, maakten ze een lange wandeling door het hoge gras én hadden ze een onvergetelijke "lokale avond" in een plaatselijk café (lees als: "dronken we van het lokaal gebrouwen Tsjouk -bier en dansten met het halve dorp").

Toch werd er de voorbije week ook hard gesleuteld aan de lange to do-lijst, met als gevolg dat de daktent nu over een nieuwe matras beschikt en de autoverzekering voor Noordwest-Afrika in orde is. Vanochtend namen onze overlanders afscheid van Julie Van Steenkiste en reden nadien probleemloos de grens met Burkina Faso over. Het 28ste land van deze reis is daarmee een feit.

Vannacht kozen de twee een wildcamp uit in de buurt van Fada N'gourma (150km voorbij de grens). Tegen morgenavond hopen Julie & Bram in hoofdstad Ouagadougou te zijn. Daar moeten ze een visum aanvragen voor Mali en zullen ze op zoek gaan naar nieuwe bushes voor de stabilisatorstang van hun Defender. Burkina Faso heeft trouwens de naam om over niet veel toeristische attracties te beschikken maar de mensen zouden tot de vriendelijkste van Afrika behoren: de Belgen willen daarom ruim de tijd nemen om het land verder te ontdekken.

Voor de thuisblijvers staan er intussen 3 nieuwe foto's van de week online. Verder kreeg de stilaan duizelingwekkende cijferpagina een update en vind je op de huidige locatie-pagina de meer dan 55.000km die Julie & Bram in de eerste 366 dagen van hun reis aflegden. Voor de uitvergrote kaart hiervan kan je op Google Maps terecht.

O ja: wie zaterdag Julie's tweede Afrikaanse verjaardag wil vieren kan misschien afzakken naar Hever-Schiplaken. Bollé Bollé organiseert daar dan de vijfde West-Trappistenavond. Drinken voor het goeie doel én op de gezondheid van een jarige, wat wil een mens nog meer?

Reacties

vanuit Leuven waar de werken in MT 14 goed vooruit gaan en het mooi zal worden tegen jullie terug zijn, wens ik Julie een denderend en natuurlijk enige verjaardag. en ja we drinken daar morgen zeker samen op. voor jullie beide verder mooie tocht veel liefs en dikke bees. tante Det
Beter laat dan nooit,JUlie ik wens je een gelukkig nieuw levensjaar samen met Bram We zijn hier in Windesheim bedrijvig aan het werk voor de kerstmarkt van bollé Bollé breien -haken- naaienen natuurlijk ook veel lachen.mijn beste groetjes en tot ziens.

Reactie toevoegen