La République démocratique du Congo

DR Congo mag dan al ruim 50 jaar onafhankelijk zijn, voor Julie & Bram lijkt het toch een beetje thuiskomen. U leest het goed: onze reizigers bevinden zich sinds vandaag in Congo! En wel na een verbazingwekkend vlotte grensovergang (de klok werd afgetikt in minder dan 2u!), waar de ambtenaren bovendien bijzonder vriendelijk waren. Nadien reed het duo naar een missiepost in Songololo. Daar werden ze zowaar getrakteerd op een scoutskamp. Het deed de Belgen dan ook veel deugd om nog eens in het Frans met de lokale bevolking te kunnen praten...

Eerder deze week trokken de overlanders van zuid naar noord door Angola. Dinsdag passeerden ze daarbij de gigantische ring rond Luanda (hoofdstad met bijna 5 miljoen inwoners) en de Bay of Wrecks, een plaats met tientallen scheepswrakken op het strand. Het weer was grijs en dus enigszins matig, maar een prachtige wildcamp op het strand van Barro Do Dande maakte de dag alweer onvergetelijk.

Woensdag reden Julie & Bram via N'zeto (waar ze voor de laatste keer diesel konden tanken aan de spotprijs van 0,30 euro/liter) tot in Quiximba. Daar troffen ze de laatste voorbereidingen voor de grensovergang van vandaag.

Morgen rijdt het duo richting noordoosten. Eindbestemming is dan Kisantu, waar ze een ziekenhuisproject van de K.U. Leuven zullen bezoeken. Tegen volgende week dinsdag willen Julie & Bram aan de grens met Congo-Brazzaville staan.

Landen: 

Reactie toevoegen