Angola

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Angola. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

50.000km

50.000km - Klik om te vergroten

Op 11 augustus, op weg naar Lobito (Angola), klokte de Defender van Julie & Bram in Dombe Grande zijn 50.000ste kilometer af. Een moment dat niet kon voorbijvliegen zonder even aan de kant te gaan staan en zelf een spurtje te trekken. Klik op de foto hierboven om hem te vergroten!

La République démocratique du Congo

DR Congo mag dan al ruim 50 jaar onafhankelijk zijn, voor Julie & Bram lijkt het toch een beetje thuiskomen. U leest het goed: onze reizigers bevinden zich sinds vandaag in Congo! En wel na een verbazingwekkend vlotte grensovergang (de klok werd afgetikt in minder dan 2u!), waar de ambtenaren bovendien bijzonder vriendelijk waren. Nadien reed het duo naar een missiepost in Songololo. Daar werden ze zowaar getrakteerd op een scoutskamp. Het deed de Belgen dan ook veel deugd om nog eens in het Frans met de lokale bevolking te kunnen praten...

50.000

Afgelopen zondag reden Julie & Bram ter hoogte van Dombe Grande (90km ten zuiden van Lobito) hun 50.000ste kilometer. Na de eerdere mijlpalen van 10.000, 20.000, 30.000 en 40.000km zal er ook dit keer wel een vreugdedansje aan de orde geweest zijn. Later op de dag ontmoetten onze reizigers Africa Clockwise: een Zuid-Afrikaans koppel die samen met hun twee kinderen in juni vertrokken voor een twee jaar durende reis rond Afrika. Om het geheel wat verantwoorder te maken (en nog avontuurlijker?), rijdt hun truck bovendien op frituurolie.

The Magic 21

Yes, they did it: sinds vrijdagmiddag is Angola, land 21 en zowat het moeilijkst te doorkruisen grondgebied van het Afrikaanse continent, een feit! Woensdagnamiddag vertrokken Julie & Bram uit Windhoek. 250km noordwaarts, in Otjiwarongo, vonden ze een supergezellige camping waar ze moederziel alleen genoten van een houtvuur en heerlijke openluchtdouche. Donderdag reden ze tot op 65km van de Angolese grens en overnachtten ze op een community campsite.

Abonneren op RSS - Angola