Congo

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Congo. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Van Belgisch naar Frans Congo

Het gaat vooruit op de landenteller, want met Congo-Brazzaville is land 23 sinds vandaag een feit! Afgelopen vrijdag hadden Julie & Bram een leuke ontmoeting met een Italiaan die tandprotheses maakt in het dispensarium van Songololo. Nadien reden ze naar een missiepost met West-Vlaamse zusters in Kisantu. Het werden twee supergezellige dagen, met een uitgebreid bezoek aan het hospitaal, verse pistolets en bier op tafel, en 's avonds een uitgebreide dia-avond.

La République démocratique du Congo

DR Congo mag dan al ruim 50 jaar onafhankelijk zijn, voor Julie & Bram lijkt het toch een beetje thuiskomen. U leest het goed: onze reizigers bevinden zich sinds vandaag in Congo! En wel na een verbazingwekkend vlotte grensovergang (de klok werd afgetikt in minder dan 2u!), waar de ambtenaren bovendien bijzonder vriendelijk waren. Nadien reed het duo naar een missiepost in Songololo. Daar werden ze zowaar getrakteerd op een scoutskamp. Het deed de Belgen dan ook veel deugd om nog eens in het Frans met de lokale bevolking te kunnen praten...

Abonneren op RSS - Congo