Lesotho

De teller stond nog maar net op 16, of alweer werkten Julie & Bram de afgelopen dagen een extra land af. Na een nachtje op een truckersparking in Villiers (ten zuiden van hoofdstad Johannesburg) werd donderdag de Defender via Tweeling (!) naar Betlehem (de Zuid-Afrikaanse versie dan) gestuurd. Daar bezochten onze reizigers op vraag van pater Bolle een andere Vlaamse witte pater die er tot bisschop werd benoemd. Nadien reden ze nog verder tot Fouriesburg, een stadje op 10km van Lesotho waar huizen, winkels en tankstations zijn blijven hangen in de jaren '80, met een gek sfeertje als gevolg. Een nachttemperatuur van amper 2°C zorgde voor het eerst sinds Ethiopië voor gebibber in de tent.

Vrijdag reden Julie & Bram het bergachtige Lesotho binnen. Lesotho wordt niet alleen volledig omringd door Zuid-Afrika, het is ook het enigste land(je) ter wereld dat volledig boven de 1.400m ligt. In dat opzicht zal het je allicht niet verbazen dat het er ondanks het prachtige weer ook zeer koud was. Desondanks bleek het toch meer dan de moeite, alleen al omdat Julie & Bram zo nog eens sneeuw gezien hebben.

Deze ochtend reden ze langs de steile Sani Pass terug Zuid-Afrika binnen. Plots steeg de temperatuur van 5°C terug tot 26°C en dat deed deugd! Eindbestemming vandaag is Port St Johns, een kuststad ongeveer halverwege tussen Durban en Port Elisabeth. Morgen zouden ze dan een bezoek brengen aan Lore, een scoutsvriendin die in Mthatha verblijft.

Reactie toevoegen