Lesotho

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Lesotho. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Nog eens 20.000km later

Door technische problemen was het alweer 6 maanden geleden dat de Huidige locatie-pagina van deze site een update kreeg. Maar 7 landen en meer dan 20.000km later is er goed nieuws: de eerste 287 dagen staan nu meter voor meter op de website! Wie dit alles graag in detail bekijkt, kan ook op Google Maps zelf terecht. Verder voegden Julie & Bram ook een nieuwe foto van de week toe: een beeld van het kortste en meest intense uur van hun wereldreis.

Foto's Zuidelijk Afrika

Na vijf dagen kamperen in de Landrover-garage zijn Julie & Bram weer in Windhoek-City. Gisteren kreeg de auto nog drie nieuwe banden (de vierde band fungeerde tot de klapband van twee weken geleden als reserveband; één van de oude voorbanden doet nu dienst als tweede reservewiel). Na de middag kon het duo hun visum voor DR Congo afhalen. Op de ambassade van Congo-Brazzaville hadden ze minder geluk, want de ambassadeur bleek al de hele week ziek. Julie & Bram blijven daarom tot maandag in Windhoek en hopen begin volgende week alsnog een visum voor Congo-Brazzaville te bemachtigen. Ten vroegste dinsdag zouden ze dan richting Botswana trekken.

Lesotho

De teller stond nog maar net op 16, of alweer werkten Julie & Bram de afgelopen dagen een extra land af. Na een nachtje op een truckersparking in Villiers (ten zuiden van hoofdstad Johannesburg) werd donderdag de Defender via Tweeling (!) naar Betlehem (de Zuid-Afrikaanse versie dan) gestuurd. Daar bezochten onze reizigers op vraag van pater Bolle een andere Vlaamse witte pater die er tot bisschop werd benoemd. Nadien reden ze nog verder tot Fouriesburg, een stadje op 10km van Lesotho waar huizen, winkels en tankstations zijn blijven hangen in de jaren '80, met een gek sfeertje als gevolg. Een nachttemperatuur van amper 2°C zorgde voor het eerst sinds Ethiopië voor gebibber in de tent.

Abonneren op RSS - Lesotho