Mali!

De winch van hun Defender is er aan te pas gekomen, maar sinds deze middag bevinden Julie & Bram zich in Mali! Na 395 dagen onderweg zijn zou je denken dat je bepaalde zaken al de hele rit totaal overbodig aan het meezeulen bent, maar de winch bleek vanochtend het enige redmiddel om de auto uit de modder te krijgen, en hoort dus niet langer op het overbodige lijstje.

De afgelopen dagen verkenden de Belgen het zuidwesten van Burkina Faso. Donderdag bezochten ze de oudste Sahel-moskee van het land. Vrijdag reden Julie & Bram naar het grensgebied met Ivoorkust, waar ze sliepen er in een klein dorpje nabij Banfora. Op zaterdag stond daar een bezoek aan de rotsformaties en watervallen van Banfora op de agenda. Nadien trokken ze naar Sindou.

Zondag ontmoetten de twee Ellen De Keyser, een Leuvense die in Niankorodougou werkt als resettlement consultant voor een NGO. Het werd een kort maar tof bezoek. Julie & Bram reden nadien nog helemaal naar "het einde van de wereld" om gisteren Niansogoni, een verlaten maar zeer opmerkelijk rotsdorp, te ontdekken. Via kleine wegen en dorpjes reisde het duo uiteindelijk tot in Samorogouan, waar ze mochten slapen op de koer van de burgemeester.

Vandaag staken Julie & Bram dus de grens over met Mali. Eindbestemming was Koutienso, een gehuchtje in de buurt van San (zuidoost-Mali) waar zuster Suzy Spaenhoven sinds 1981 een missiepost met dispensarium bemand. Zuster Suzy is bij de Rumbauten geen onbekende: de voorbije 10 jaar gingen ook enkele (schoon)broers en (schoon)zussen van Bram al bij haar op bezoek om er de lokale bevolking te helpen.

Omdat het in Mali, ondanks de militaire ingreep van Frankrijk begin dit jaar, nog steeds onrustig is, zullen Julie & Bram hun bezoek aan dit land beperken. Bedoeling is om ongeveer 1 week bij zuster Suzy te verblijven en van daaruit eventueel de moskee van Djenné te bezoeken. Nadien is nog een korte stop in hoofdstad Bamako gepland. Rond 1 november zouden onze reizigers dan Senegal bereiken.

Reacties

hé doen jullie heel veel groetjes aan zuster Suzy vanuit leuven en voor jullie houd het veilig. heel veel liefs, tante Det

Reactie toevoegen