Nummer 14: Mozambique

Het veertiende land is een feit: sinds vanochtend vertoeven Julie & Bram zich in Mozambique! Gisteren reden ze van Cape McClear in het zuid-westen van Malawi naar een gehuchtje op 50km van de grens. Daar deden ze vannacht een wildcamp. Deze ochtend werd eerst de watertank nog eens bijgevuld, waarna de laatste Kwacha's gespendeerd werden op een lokale markt. De oversteek naar Mozambique (in Mandimba) verliep enigszins moeizaam, maar uiteindelijk wisten onze reizigers toch een visum te versieren.

Intussen hebben Julie & Bram ook de planning uitgezet voor de komende weken. In de komende dagen rijden ze via Nampula naar Ilha da Moçambique. Na een bezoek aan dit eilandje zouden ze in ongeveer twee weken via Vilanculos en Tofo naar het zuiden van Mozambique rijden. Eind mei hopen ze de grens met Swaziland of Zuid-Afrika over te steken.

Na een halve wereldreis werd het trouwens hoog tijd om enkele lege pagina's op deze website te vullen. Voortaan vind je daarom op de Over ons-pagina en Over de auto-pagina's wat meer achtergrondinformatie over deze reis. En ook de Route-pagina kreeg een update. Een grondige update van de Huidige locatie mag je heel binnenkort verwachten.

Reactie toevoegen