Malawi

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Malawi. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Nog eens 20.000km later

Door technische problemen was het alweer 6 maanden geleden dat de Huidige locatie-pagina van deze site een update kreeg. Maar 7 landen en meer dan 20.000km later is er goed nieuws: de eerste 287 dagen staan nu meter voor meter op de website! Wie dit alles graag in detail bekijkt, kan ook op Google Maps zelf terecht. Verder voegden Julie & Bram ook een nieuwe foto van de week toe: een beeld van het kortste en meest intense uur van hun wereldreis.

Nieuwe foto's

Goed nieuws voor het thuisfront: na talloze pogingen zijn Julie & Bram er in geslaagd om de laatste 13 foto's van Tanzania (onderaan in het album) en 58 sfeervolle beelden van Malawi toe te voegen. Opgelet: niet geschikt voor jaloerse thuisblijvers!

Vanmiddag trokken onze reizigers naar Lore in Canzibe. Morgen of overmorgen gaat het dan richting Port Elizabeth, de stad waar Bram in 2005 een semester ging studeren en waar zijn passie voor Afrika ontstaan is. Grijze maar warme groeten intussen uit Port St Johns!

Nummer 14: Mozambique

Het veertiende land is een feit: sinds vanochtend vertoeven Julie & Bram zich in Mozambique! Gisteren reden ze van Cape McClear in het zuid-westen van Malawi naar een gehuchtje op 50km van de grens. Daar deden ze vannacht een wildcamp. Deze ochtend werd eerst de watertank nog eens bijgevuld, waarna de laatste Kwacha's gespendeerd werden op een lokale markt. De oversteek naar Mozambique (in Mandimba) verliep enigszins moeizaam, maar uiteindelijk wisten onze reizigers toch een visum te versieren.

30.000km

30.000km - Klik om te vergroten

Halverwege

Hoewel het momenteel nog onduidelijk is wanneer precies Julie & Bram terug thuis zullen zijn (vermoedelijk rond kerstmis), staat wel vast dat ze ongeveer in het midden van hun wereldreis zijn (dag 230 van 460). Afgelopen vrijdag reden ze alvast de 30.000ste km. Een foto om die mijlpaal te vieren volgt eerstdaags. Intussen zijn de reizigers in Zuid-Malawi aangekomen. Gisteren reden ze van Senga Bay via een bijzonder mooie rit door het droge landschap tot in Cape McClear, een schiereilandje aan het zuidelijkste stuk van Lake Malawi. Een zonsondergang met de voetjes in het water, overdag prachtig weer en vriendelijke mensen: dit stukje Afrika bevalt hen wel!

Afrikaanse rust

De Malaweese bergen doen Julie & Bram meer dan deugd. Dinsdag sliepen onze reizigers in Lukwe Lodge, een supergezellig ecocamp met Belgische uitbaters in Livingstonia. Gisteren stond er een prachtige rit langs tabak- en rubberplantages op het programma. De dag eindigde in Nkhata Bay, aan een parelwit strand op enkele meters van het Lake Malawi. Met op de achtergrond het suizen van de golven genoten ze van een indrukwekkende sterrenhemel. Meer dan genoeg redenen om op die plek vandaag nog een rustdagje in te lassen!

Exit Tanzania

Tanzania kan van het to do-lijstje geschrapt worden, want sinds vanochtend bevinden Julie & Bram zich in Malawi! De voorbije dagen trokken ze onder een bij momenten grijze en regenachtige hemel via Singida en Dodoma naar het zuidwesten van Tanzania. Aan het Malawimeer, dat deel uitmaakt van de Grote Slenk en met een lengte van 560km het derde grootste meer van Afrika is, staken ze vandaag rond 10u onze tijd de grens over.

Via de westzijde van het meer trekken ze nu zuidwaarts. Als alles goed ging zouden ze vanavond in Chitimba slapen. In de komende dagen rijden ze verder richting hoofdstad Lilongwe.

Abonneren op RSS - Malawi