Offerfeest

De Islam viert vandaag het offerfeest, en dat is in Egypte niet anders. Jammer genoeg is daardoor sinds gisteren alles vier dagen gesloten, óók de ambassade die visa voor Soedan aflevert. Julie & Bram stonden dus gisteren voor een gesloten deur en zullen ten vroegste maandag een aanvraag kunnen indienen. Maar dat spijtige nieuws heeft ook een leuk kantje: onze reizigers maakten gisteren dan maar gebruik van de faciliteiten in hun hotelletje om de website bij te werken. Zo werden meer dan 130 nieuwe foto's aan het album van Tunesië toegevoegd en staan nu alle dagboekverhalen van het eerste Afrikaanse land online. De Mercators onder ons kunnen dan weer op Google Maps elke gereden meter van de intussen 7.000km lange rit terugvinden.

De plannen voor komende week werden dan ook bijgeschaafd. Vandaag hebben Julie & Bram Caïro verlaten en trokken ze richting El-Fajoem (op 130km ten zuidwesten van Caïro) om van daaruit wat verder de woestijn in te rijden. De zandplaten hebben daarbij opnieuw hun nut bewezen. Zondag zouden ze opnieuw naar Caïro rijden (met een tussenstop aan de piramiden van Dahshur). Nadat ze dan maandag hopelijk hun visum kunnen aanvragen trekken ze nadien voor een weekje naar de Rode Zee (wellicht in de buurt van Hurghada).

Reacties

Jullie en Bram bedankt voor de prachtige fotos zo reis ik ook een beetje mee verjaardag vieren op reis kan ook heel fijn zijn je zijt een echte princes en de hele pot chocomousse voor u alleen of mischien een beetje voor Bram nog vele groetjes en nog een goede reis verder

Reactie toevoegen