Van Belgisch naar Frans Congo

Het gaat vooruit op de landenteller, want met Congo-Brazzaville is land 23 sinds vandaag een feit! Afgelopen vrijdag hadden Julie & Bram een leuke ontmoeting met een Italiaan die tandprotheses maakt in het dispensarium van Songololo. Nadien reden ze naar een missiepost met West-Vlaamse zusters in Kisantu. Het werden twee supergezellige dagen, met een uitgebreid bezoek aan het hospitaal, verse pistolets en bier op tafel, en 's avonds een uitgebreide dia-avond.

Zondag trok het duo via een 100km lange gravelroute opnieuw naar het westen, tot aan Luozi. Daar namen ze rond 14u de overzetbak over de "machtig trage" Congo, na de Nijl de langste en waterrijkste rivier van Afrika: spannend maar onvergetelijk! Na een nachtje op de missiepost van Luozi volgde vandaag alweer een lange en bijzonder uitdagende gravel. Via de heuvels van DR Congo reden ze zo naar Congo-Brazzaville.

Moe maar zeer tevreden van het bezoek aan DR Congo werd de auto vanavond voor een wildcamp ergens langs de weg geparkeerd. Morgen rijden Julie & Bram naar Brazzaville.

Reacties

toch wel fantastisch en dan eens een echte pistolet zal wel lekker geweest zijn. bonne route ! tante Det
Ik was zelf 14 dagen te gast in Kisantu en had dus het geluk daar Julie en Bram te leren kennen. Het gaat echt goed met hen!!! En van hun dia's hebben we bijzonder genoten.

Reactie toevoegen