Visum Soedan: check!

Onze reizigers zijn klaar voor Soedan - zij het na een bijzonder hectische dag in Aswan (Zuid-Egypte). Gisteren zochten en vonden ze, samen met de Deense overlanders, een "fixer" voor de overzetboot van hun auto. De boot die hen naar Soedan zal brengen is immers een passagiersboot; de auto moet daarom met een afzonderlijke vrachtduwer die bovendien ook dubbel zo lang onderweg is voor het traject Aswan - Wadi Halfa (Nood-Soedan). Julie & Bram moesten daarom vanochtend om 10u in de haven van Aswan staan om hun auto in te checken, maar op hetzelfde moment werden ze ook op de Soedanese ambassade verwacht voor hun visum. Want zonder visum geen overzetboot.

Uiteindelijk had de onder geen beding op te jagen ambassade drie uur de tijd nodig om alle papieren in orde te brengen en konden Julie & Bram pas rond 13u richting haven (toch 25km verder) racen. Zowel de Deense overlanders als de bootfixer hadden hen toen al tientallen keren ge-sms't en gebeld met de melding dat ze er nu écht wel onmiddellijk moesten zijn als ze hun auto nog wilden inchecken... Je raadt het al: aangekomen in de haven waren ze dan toch nog "net op tijd" en moesten ze zelfs nog even wachten. Eind goed, al goed: de autoboot vertrekt morgen richting Wadi Halfa en zou daar woensdag aankomen.

Vanmiddag keerden Julie & Bram dan terug naar het stadscentrum waar ze een hotelletje reserveerden voor vannacht (inclusief zwembad van 3 op 3 - "slechts 65cm diep maar het water is zo troebel dat je de bodem niet eens ziet"). Met 32°C overdag maar slechts 19° 's nachts is het daar er trouwens een stuk te fris voor de tijd van het jaar. Als alles goed gaat, nemen ze morgenavond de passagiersboot en zijn ze dinsdagmiddag in Wadi Halfa. Een dag later kunnen ze daar dan hun auto oppikken. Van daaruit rijden ze nadien via Karthoum richting Ethiopië.

Landen: 

Reacties

Julie en Bram, geniet van jullie tweede boottocht , nu naar Soedan! Bram jij kent vanf nu de weg al zeer goed en jullie kunnen nu samen met de andere overlanders rijden tot in Kenia op bekend terrein Nu de auto een stevige onderhoudsbeurt heeft ondergaan en vinden van diesel geen probleem meer mag zijn , verwachten wij de volgende weken geen grote hindernissen! Hier is het ondertussen herfst geworden en wij brachten al drie weekends in de Ardennen door , telkens totaal andere wandeltochten maar allemaal zeer mooi en vol met paddestoelen : Ligneuville, Vesqueville en Ourthe ( aan Luxemburgse grens ) Bedankt voor alle verslagen en mooie reis door Soedan en behouden aankomst in Ethiopie! mama en co uit Bierbeek
wij volgen jullie op de voet, reeds vernomen dat de opbrengst trappistenavond 4155€ bedroeg? Prachtig dat de tombolaprijs bij jouw familie terecht kwam. Hans maakte kennis met jouw ouders, leuk gesprek, leuke familie. Wij wensen jullie verder een probleemloze reis! Wij voorzien om op 18 februari bij den bolle te zijn samen met mijn zus Greet Miep en Hans

Reactie toevoegen