The Magic 21

Yes, they did it: sinds vrijdagmiddag is Angola, land 21 en zowat het moeilijkst te doorkruisen grondgebied van het Afrikaanse continent, een feit! Woensdagnamiddag vertrokken Julie & Bram uit Windhoek. 250km noordwaarts, in Otjiwarongo, vonden ze een supergezellige camping waar ze moederziel alleen genoten van een houtvuur en heerlijke openluchtdouche. Donderdag reden ze tot op 65km van de Angolese grens en overnachtten ze op een community campsite.

Vrijdag waren opnieuw 3u grensformaliteiten nodig, maar dat maakte de vreugde bij het betreden van Angola des te groter. Na 35.000km zit het stuur van de Defender eindelijk weer aan de juiste kant, want sinds Kenia reden Julie & Bram immers links. En alsof dat nog niet genoeg redenen waren voor een feestje, kwamen onze reizigers ook nog fijne Belgen tegen die via de westkust van noord naar zuid aan het trekken zijn. Het viertal besloot daarom een wildcamp uit te zoeken en hadden samen een superleuke avond.

Gisteren reden Julie & Bram via Lubango en de Serra da Leba pass over een gloednieuw asfalt tot aan de Atlantische Oceaan. Ter hoogte van Lucira vonden ze een plekje om te wildkamperen. Vandaag volgen ze de kustlijn via een 130km lange gravelroute. Als alles goed gaat, slaapt het duo vanavond ergens ten noorden van Lobito.

Reactie toevoegen