Frankrijk

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Frankrijk. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Finish

Ergens in de velden rond het Franse Chateauroux bibberen Julie & Bram hun allerlaatste wildcamp bijeen. Morgen sluiten ze hun wereldreis af met een blitzbezoek aan het romantische Parijs. Zaterdag eindigt na 448 dagen, 33 landen en 69.000km dit avontuur waar het begon: in Lovenjoel.

10.000.000m uitgezet op kaart

Goed nieuws voor de liefhebbers van Google Maps: Julie & Bram stuurden ons enkele dagen geleden nieuwe GPS-tracks door, waardoor je nu "tot op de meter" hun route van Leuven (België) tot Khartoum (Soedan) kan volgen. Voorts voorlopig geen nieuwe berichten uit Ethiopië; als die er komen lees je het uiteraard hier!

This is not yet Africa speaking

Terwijl Julie & Bram wachten op de nachtboot die hen naar Tunesië moet brengen, vonden ze vandaag wat tijd om de website aan te vullen. Zo kunnen de thuisblijvers intussen genieten van de foto's van Frankrijk en Italië (inclusief enkele spectaculaire beelden van een blusvliegtuig!). Wie liever leest kan terecht op de dagboekpagina's, met verhalen van België, Luxemburg en Frankrijk. De cijferfreaks moeten dan weer op deze pagina zijn. Nog even... en dan recht naar Afrika!

Frankrijk: over boeren en Alpen

Zondag 23.09.2012 – 19u23: Na wat zoeken, rijden we net voor het donker wordt een veldweggetje in en komen uit op een doodlopend padje. We zetten ons in een leegstaand veld tussen twee weides met koeien. De koeien komen al snel naar ons toe gelopen om ons te begroeten. We koken nog snel een lekkere pasta en kruipen doodmoe in ons bed in de auto.

Eerste 2.000km in kaart

Julie & Bram stuurden ons gisteren de eerste GPS-tracks door. Net als bij de reis naar Tanzania in 2010 hebben onze reizigers immers een wereldgps mee die elke afgelegde meter netjes in kaart brengt. Als je wil weten welke route Julie & Bram precies afgelegd hebben, neem dan een kijkje onder "Huidige locatie". De echte kaartenfreaks kunnen de route ook in detail bekijken op http://goo.gl/maps/RA0Ac.

Door berg en dal

De eerste 1.000km staan op de teller (1.216km om precies te zijn)! Onze reizigers reden vandaag via de Col du Galibier en Turijn Italië binnen. Met 2.646m hoogte en 6°C was het meteen een eerste hoogtepunt op hun reis.

Jammer genoeg kende deze dag ook een laagtepunt, want Bram's grootvader is vandaag onverwacht overleden. Op het 65ste jubuleum van zijn grootouders, amper twee weken geleden, vertelde Bram nog honderduit over zijn geplande reis. Grootvake, die jarenlang als redacteur voor de Gazet Van Antwerpen werkte en ondanks zijn 93 jaar nog regelmatig zijn laptop openzwierde, was van plan hun avonturen via deze website te volgen. Zijn plotse vertrek zal op deze reis ongetwijfeld nog lang nazinderen.

La Douce France

Hierbij alvast een eerste update: na hun vertrek (gisteren rond 15u) reden Julie & Bram via Luxemburg (jups, tijd voor een eerste tankbeurt) naar Frankrijk. 30km ten zuiden van Metz vonden ze een rustig plekje in de velden tussen twee weides met koeien: de ideale locatie voor een eerste nacht! De eerste 300km werden afgesloten met een wijntje en de nu al beroemde "Pasta à La Feyaerts".

De autosnelwegen ontlopend reed het duo vandaag door naar de regio van Lyon. Om 19u30 zetten ze de Landrover aan de kant in de burt van het prachtige Lac du Bourget (vlakbij Chambery). In tegenstelling tot België is het daar met 16° C en een open hemel prachtig weer.

Abonneren op RSS - Frankrijk