Swaziland

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Swaziland. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Nog eens 20.000km later

Door technische problemen was het alweer 6 maanden geleden dat de Huidige locatie-pagina van deze site een update kreeg. Maar 7 landen en meer dan 20.000km later is er goed nieuws: de eerste 287 dagen staan nu meter voor meter op de website! Wie dit alles graag in detail bekijkt, kan ook op Google Maps zelf terecht. Verder voegden Julie & Bram ook een nieuwe foto van de week toe: een beeld van het kortste en meest intense uur van hun wereldreis.

Foto's Zuidelijk Afrika

Na vijf dagen kamperen in de Landrover-garage zijn Julie & Bram weer in Windhoek-City. Gisteren kreeg de auto nog drie nieuwe banden (de vierde band fungeerde tot de klapband van twee weken geleden als reserveband; één van de oude voorbanden doet nu dienst als tweede reservewiel). Na de middag kon het duo hun visum voor DR Congo afhalen. Op de ambassade van Congo-Brazzaville hadden ze minder geluk, want de ambassadeur bleek al de hele week ziek. Julie & Bram blijven daarom tot maandag in Windhoek en hopen begin volgende week alsnog een visum voor Congo-Brazzaville te bemachtigen. Ten vroegste dinsdag zouden ze dan richting Botswana trekken.

16 landen later: Zuid-Afrika!

J&B made it to South Africa! 248 dagen, ongeveer 34.000km en 16 landen later bereikten Julie & Bram gisteren een nieuwe mijlpaal in deze wereldreis. Na een dagje in Maputo (Zuid-Mozambique) en ondanks de matige gezondheidstoestand van Julie reden onze reizigers afgelopen maandag Swaziland binnen. Swaziland mag dan een klein landje zijn (ongeveer de helft van België maar met 10 keer minder inwoners), het blijkt toch zijn eigenheid te bewaren. Je vindt er weinig blanken en toeristen, ook al kwamen Julie & Bram voor het eerst sinds lang garages van Europese automerken als BMW en Volvo tegen en is de nabijheid van het verwesterde Zuid-Afrika dus wel voelbaar.

Abonneren op RSS - Swaziland