Luxemburg

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Luxemburg. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

10.000.000m uitgezet op kaart

Goed nieuws voor de liefhebbers van Google Maps: Julie & Bram stuurden ons enkele dagen geleden nieuwe GPS-tracks door, waardoor je nu "tot op de meter" hun route van Leuven (België) tot Khartoum (Soedan) kan volgen. Voorts voorlopig geen nieuwe berichten uit Ethiopië; als die er komen lees je het uiteraard hier!

This is not yet Africa speaking

Terwijl Julie & Bram wachten op de nachtboot die hen naar Tunesië moet brengen, vonden ze vandaag wat tijd om de website aan te vullen. Zo kunnen de thuisblijvers intussen genieten van de foto's van Frankrijk en Italië (inclusief enkele spectaculaire beelden van een blusvliegtuig!). Wie liever leest kan terecht op de dagboekpagina's, met verhalen van België, Luxemburg en Frankrijk. De cijferfreaks moeten dan weer op deze pagina zijn. Nog even... en dan recht naar Afrika!

Luxemburg: tankland

Zondag 23.09.2012 – 17u51: De eerste stop: tanken in Luxemburg. Behalve onze dieseltank, vullen we ook de 4 reserve jerrycans op ons dak. Meteen ook de eerste beproeving voor Julie: krijgt ze een jerrycan met 20 liter diesel twee meter hoog gehesen? Een behulpzame man aan de pomp naast ons krijgt alvast medelijden en vraagt of hij kan helpen. Maar neenee, Julie trekt haar plan!

Eerste 2.000km in kaart

Julie & Bram stuurden ons gisteren de eerste GPS-tracks door. Net als bij de reis naar Tanzania in 2010 hebben onze reizigers immers een wereldgps mee die elke afgelegde meter netjes in kaart brengt. Als je wil weten welke route Julie & Bram precies afgelegd hebben, neem dan een kijkje onder "Huidige locatie". De echte kaartenfreaks kunnen de route ook in detail bekijken op http://goo.gl/maps/RA0Ac.

La Douce France

Hierbij alvast een eerste update: na hun vertrek (gisteren rond 15u) reden Julie & Bram via Luxemburg (jups, tijd voor een eerste tankbeurt) naar Frankrijk. 30km ten zuiden van Metz vonden ze een rustig plekje in de velden tussen twee weides met koeien: de ideale locatie voor een eerste nacht! De eerste 300km werden afgesloten met een wijntje en de nu al beroemde "Pasta à La Feyaerts".

De autosnelwegen ontlopend reed het duo vandaag door naar de regio van Lyon. Om 19u30 zetten ze de Landrover aan de kant in de burt van het prachtige Lac du Bourget (vlakbij Chambery). In tegenstelling tot België is het daar met 16° C en een open hemel prachtig weer.

Abonneren op RSS - Luxemburg