Spanje

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Spanje. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Finish

Ergens in de velden rond het Franse Chateauroux bibberen Julie & Bram hun allerlaatste wildcamp bijeen. Morgen sluiten ze hun wereldreis af met een blitzbezoek aan het romantische Parijs. Zaterdag eindigt na 448 dagen, 33 landen en 69.000km dit avontuur waar het begon: in Lovenjoel.

Korte dagen, lange ritten

In het reeksje van "de laatste keer" stond vandaag "de laatste rustdag" op het programma. En dat hadden ook Miep & Hans, de gastvrouw en -heer van dienst, goed begrepen. Genieten staat dan ook centraal sinds Julie & Bram gisteren bij de sympathieke kernleden van Bollé Bollé logeren.

De overzetboot die de Belgen zaterdag naar Spanje bracht, moet van Afrikaanse afkomst geweest zijn. Gevolg: aankomst in Algeciras met anderhalf uur vertraging. Julie & Bram reden nadien nog tot Estepona (en niet tot in Málaga zoals voorzien), een stadje aan de Middellandse Zee waar ze wildkampeerden op een parking. De vroege vogels stonden zondagochtend om 5u op voor een rit van ruim 600km die hen naar La Nucía (in de buurt van Benidorm) bracht.

Bye bye Africa

Mooie liedjes duren wél lang... Maar ook aan mooie liedjes komt een einde. Met pijn in het hart, en tegelijk met een Defender boordevol fantastische verhalen en ervaringen, hebben Julie & Bram zopas afscheid genomen van "ons aller-Afrika". Een boot brengt hen nu van Marokko naar Spanje, terwijl de overlanders terugblikken op 430 intense dagen op het zwarte continent. Vanaf nu zijn alle ogen gericht op de thuiskomst over exact 1 week.

Abonneren op RSS - Spanje