ferry

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van ferry. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Egypte: Land zonder diesel

Maandag 22.10.2012 – 14u07: Aangekomen aan de Egyptische zijde van de grensovergang, lijkt de chaos niet te overzien. Het is er super druk. Tussen de overvolle pick-up jeeps die in lange rijen staan aan te schuiven, bewegen er enkele honderden mensen die er als een kolonie mieren één voor één de auto’s uitladen, alles door een scanner sturen en nadien terug inladen. Op de grenspost bevindt zich ook een vluchtelingenkamp van Zuid-Soedanezen wat het hele gebeuren zo mogelijk nog drukker maakt. Na een eerste checkpoint, komen we aan bij een groot vervallen gebouw.

Italië: vanuit de bergen naar de zee

Dinsdag 25.09.2012 – 16u57: Nadat we vanmiddag de Alpen zijn uitgereden, cruisen we ondertussen het Italiaanse platteland in. Een slaapplaats vinden blijkt moeilijker dan gedacht. Alle kleine wegjes die we inslaan, leiden immers naar huizen. Uiteindelijk rijden we over een veld naar een ander veld alwaar we de Landrover parkeren op een ‘half-plat’ stukje grond. Na een Italiaans pasta’ke kruipen we voor de derde dag op rij in onze auto om te slapen.

Abonneren op RSS - ferry