België

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van België. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Foto van de week

Na een alweer een gigantisch drukke week vol vergaderingen en plannen voor Bollé Bollé, namen Julie & Bram gisteren een half uurtje vrijaf om ons hun eerste 10 foto's van de week te bezorgen. 10 poëtische beelden van Julie gecombineerd met de dichterlijke pen van Bram - 10 straffe verhalen dus, geplukt op de weg van hier naar Zuid-Afrika. Neem snel een kijkje en geniet mee! Foto's van week 11 tot 23 volgen normaal later deze week.

10.000.000m uitgezet op kaart

Goed nieuws voor de liefhebbers van Google Maps: Julie & Bram stuurden ons enkele dagen geleden nieuwe GPS-tracks door, waardoor je nu "tot op de meter" hun route van Leuven (België) tot Khartoum (Soedan) kan volgen. Voorts voorlopig geen nieuwe berichten uit Ethiopië; als die er komen lees je het uiteraard hier!

Voor en na

Een tussendoortje, voor wie alweer vergeten was welke transformatie de Landrover Defender van Julie & Bram heeft meegemaakt:

(klik op de foto om hem te vergroten)

Meer foto's kan je vinden in de verschillende foto-albums.

This is not yet Africa speaking

Terwijl Julie & Bram wachten op de nachtboot die hen naar Tunesië moet brengen, vonden ze vandaag wat tijd om de website aan te vullen. Zo kunnen de thuisblijvers intussen genieten van de foto's van Frankrijk en Italië (inclusief enkele spectaculaire beelden van een blusvliegtuig!). Wie liever leest kan terecht op de dagboekpagina's, met verhalen van België, Luxemburg en Frankrijk. De cijferfreaks moeten dan weer op deze pagina zijn. Nog even... en dan recht naar Afrika!

België: het vertrek

Zondag 23.09.2012 – 10u06: Nog snel even de watertank vullen en de waterniveaumeter van Yuri testen voor we kunnen vertrekken. Terwijl Pi nauwlettend de indicatie-ledjes in het oog houdt, vult Bram de watertank bij vanop het dak. Ineens zien we water stromen langs de zijkant van de auto…vreemd!


Eerste 2.000km in kaart

Julie & Bram stuurden ons gisteren de eerste GPS-tracks door. Net als bij de reis naar Tanzania in 2010 hebben onze reizigers immers een wereldgps mee die elke afgelegde meter netjes in kaart brengt. Als je wil weten welke route Julie & Bram precies afgelegd hebben, neem dan een kijkje onder "Huidige locatie". De echte kaartenfreaks kunnen de route ook in detail bekijken op http://goo.gl/maps/RA0Ac.

Ze zijn vertrokken!

Na een maandenlange voorbereiding en een paar zéér intensieve weken is het gelukt: gisteren vertrokken Julie & Bram op de reis van hun leven. In de komende 13 maanden proberen ze het Afrikaanse contintent helemaal rond te rijden. Voor alle supporters en fans is er deze site.

Zoals je kan zien moet nog heel wat info toegevoegd worden. Tussen de ritten naar Zuid-Italië door zullen Julie & Bram hier werk van proberen maken... To be continued!

Abonneren op RSS - België