Mauritanië

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Mauritanië. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Westelijke Sahara: check

Julie & Bram hebben de Westelijke Sahara bereikt. Daarmee zijn het 32ste land en de allerlaatste Afrikaanse grenspost (en wat voor een - er kwam zelfs een scanner en drugshond aan te pas) een feit. De voorbije week doorkruisten de overlanders Mauritanië. Na een bezoek aan Chinguetti en een heerlijke wildcamp in de woestijn op maandag, logeerden de twee dinsdagnacht in een winderige steenwoestijn.

Van woensdag tot vrijdag reden Julie & Bram, samen met een ander Leuvens koppel, langs een 450km lange piste van oost naar west dwars door de woestijn. Woensdagnacht sliepen ze daarbij aan de voet van Ben Amira, de derde grootste monoliet ter wereld. Vrijdag namen ze in Nouadhibou afscheid van de Belgen en staken nadien de grens over. Via de kust reden ze verder noordwaarts.

Daar is de woestijn weer

Het was van Namibië geleden, maar sinds zaterdag zitten Julie & Bram weer in het zand. Of nog: Mauritanië, het laatste visumland van deze wereldreis, is een feit! In tegenstelling tot andere overlanders, met weliswaar wat minder onderhandelervaring, slaagden de Belgen erin de grens over te steken mits het betalen van amper 10 euro smeergeld. De ontgoochelde en dus boze amb(e)t(ant)enaar namen ze er dan maar bij.

Abonneren op RSS - Mauritanië