Italië

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Italië. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

10.000.000m uitgezet op kaart

Goed nieuws voor de liefhebbers van Google Maps: Julie & Bram stuurden ons enkele dagen geleden nieuwe GPS-tracks door, waardoor je nu "tot op de meter" hun route van Leuven (België) tot Khartoum (Soedan) kan volgen. Voorts voorlopig geen nieuwe berichten uit Ethiopië; als die er komen lees je het uiteraard hier!

Italië: vanuit de bergen naar de zee

Dinsdag 25.09.2012 – 16u57: Nadat we vanmiddag de Alpen zijn uitgereden, cruisen we ondertussen het Italiaanse platteland in. Een slaapplaats vinden blijkt moeilijker dan gedacht. Alle kleine wegjes die we inslaan, leiden immers naar huizen. Uiteindelijk rijden we over een veld naar een ander veld alwaar we de Landrover parkeren op een ‘half-plat’ stukje grond. Na een Italiaans pasta’ke kruipen we voor de derde dag op rij in onze auto om te slapen.

Mission 1 accomplished

Tijd voor een eerste feestje, want Julie & Bram zijn op Afrikaanse bodem! Een boot bracht hen vannacht (met een Afrikaanse vertraging van bijna 2u) van Palermo naar Tunis. Veel slapen was er niet bij wegens "alle zetels waren al ingenomen door snurkende Tunesiërs". Uiteindelijk kwam de boot om 12u30 aan in Tunesië. En nogmaals applaus, want de eerste grens papperassen waren in amper anderhalf uur van de baan.

This is not yet Africa speaking

Terwijl Julie & Bram wachten op de nachtboot die hen naar Tunesië moet brengen, vonden ze vandaag wat tijd om de website aan te vullen. Zo kunnen de thuisblijvers intussen genieten van de foto's van Frankrijk en Italië (inclusief enkele spectaculaire beelden van een blusvliegtuig!). Wie liever leest kan terecht op de dagboekpagina's, met verhalen van België, Luxemburg en Frankrijk. De cijferfreaks moeten dan weer op deze pagina zijn. Nog even... en dan recht naar Afrika!

Vurig Sicilië

Een overzetboot bracht Julie & Bram gisterenmiddag naar Sicilië. Met 38°C is het er zeer warm; op het eiland kwamen ze dan ook al verschillende bosbrandjes tegen. Onze reizigers hielden uiteindelijk halt in Capo D'Orlando waar ze opnieuw een plekje aan het strand vonden. Het is er blijkbaar wel "een pak minder idyllisch dan gisteren", getuige daarvan de grote hoeveelheden sluikafval.

Vandaag trekken Julie & Bram naar Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Van daaruit zullen ze maandag de overzetboot naar Tunesië nemen.

Eerste 2.000km in kaart

Julie & Bram stuurden ons gisteren de eerste GPS-tracks door. Net als bij de reis naar Tanzania in 2010 hebben onze reizigers immers een wereldgps mee die elke afgelegde meter netjes in kaart brengt. Als je wil weten welke route Julie & Bram precies afgelegd hebben, neem dan een kijkje onder "Huidige locatie". De echte kaartenfreaks kunnen de route ook in detail bekijken op http://goo.gl/maps/RA0Ac.

Europese luxe

Julie & Bram profiteren nog even van de Westerse luxe vooraleer ze maandag met de overzetboot richting Tunesië zullen varen. Met volle zon boven hun hoofd en temperaturen tot 35°C reden ze vandaag via Rome en Napoli tot in Praia A Mare, een dorpje in Zuid-Italaanse Calabrië. Om 17u vonden ze daar een prachtig plekje aan een verlaten strand. Wat volgt had in een reisbrochure van touroperators kunnen staan: zwemmen in zee bij zonsondergang, een bezoekje aan een lokale pizzeria en straks nog een ijsje. Het goeie leven dus - en we kunnen ze eerlijk gezegd geen ongelijk geven!

Als alles goed gaat wisselen Julie & Bram morgen het Europese vasteland in voor Sicilië.

Alle wegen leiden naar...

Terwijl in België de herfst opdaagt, genieten Julie & Bram van een aangename nazomer in Italië. Gisteren reden ze van Mondovì naar Sestri Levante (een stadje in de buurt van Cinque Terre). Ze konden er hun Landrover parkeren aan de jachthaven, met vanuit hun daktent zicht op de Middellandse Zee, en zagen dat het goed was. Eerder die dag hadden ze een bijzonder hartelijke ontmoeting met Toon, een neef van Bram die al jaren in Portofino woont. Een bezoekje aan zijn zeilboot kon daarbij uiteraard niet ontbreken.

Door berg en dal

De eerste 1.000km staan op de teller (1.216km om precies te zijn)! Onze reizigers reden vandaag via de Col du Galibier en Turijn Italië binnen. Met 2.646m hoogte en 6°C was het meteen een eerste hoogtepunt op hun reis.

Jammer genoeg kende deze dag ook een laagtepunt, want Bram's grootvader is vandaag onverwacht overleden. Op het 65ste jubuleum van zijn grootouders, amper twee weken geleden, vertelde Bram nog honderduit over zijn geplande reis. Grootvake, die jarenlang als redacteur voor de Gazet Van Antwerpen werkte en ondanks zijn 93 jaar nog regelmatig zijn laptop openzwierde, was van plan hun avonturen via deze website te volgen. Zijn plotse vertrek zal op deze reis ongetwijfeld nog lang nazinderen.

Abonneren op RSS - Italië