Dagboek

Zondag 23.09.2012 – 10u06: Nog snel even de watertank vullen en de waterniveaumeter van Yuri testen voor we kunnen vertrekken. Terwijl Pi nauwlettend de indicatie-ledjes in het oog houdt, vult Bram de watertank bij vanop het dak. Ineens zien we water stromen langs de zijkant van de auto…vreemd!


In eerste instantie veronderstellen we dat Bram wat water gemorst heeft, maar al gauw merken we dat het water via het zijraam uit de auto zelf stroomt. We vrezen voor het ergste. Rampscenario’s als een ontplofte watertank en dito auto vol met water flitsen door ons hoofd. Maar uiteindelijk blijkt het nog wel mee te vallen. De tank staat bol van de waterdruk wegens overvol en het water komt daardoor via de ontluchtingsdarm naar omhoog tot aan het raam. Snel wat water aflaten… Eén ding is zeker: alle aansluitingen van de watertank zijn waterdicht. Mikken op het voorlaatste indicatie-ledje is vanaf nu de boodschap!

Zondag 23.09.2012 – 13u27: Na de allerlaatste to-do-dingen van ons lijstje geschrapt te hebben en alles op een onwaarschijnlijke wijze ergens in onze Landrover geduwd te krijgen, worden we aan tafel geroepen voor een allerlaatste...

» Lees verder
toegevoegd 01/10/2012 19u58 | 1 reactie | reactie toevoegen

Zondag 23.09.2012 – 17u51: De eerste stop: tanken in Luxemburg. Behalve onze dieseltank, vullen we ook de 4 reserve jerrycans op ons dak. Meteen ook de eerste beproeving voor Julie: krijgt ze een jerrycan met 20 liter diesel twee meter hoog gehesen? Een behulpzame man aan de pomp naast ons krijgt alvast medelijden en vraagt of hij kan helpen. Maar neenee, Julie trekt haar plan!

toegevoegd 01/10/2012 20u03 | 1 reactie | reactie toevoegen

Zondag 23.09.2012 – 19u23: Na wat zoeken, rijden we net voor het donker wordt een veldweggetje in en komen uit op een doodlopend padje. We zetten ons in een leegstaand veld tussen twee weides met koeien. De koeien komen al snel naar ons toe gelopen om ons te begroeten. We koken nog snel een lekkere pasta en kruipen doodmoe in ons bed in de auto.

Maandag 24.09.2012 – 08u44: Wakker worden in een Landrover en dan beseffen dat we vertrokken zijn voor meer dan een jaar Afrika. Het zal toch nog even duren voor het allemaal goed doordringt waar we precies aan begonnen zijn. Terwijl Julie net buiten aan de kleerkast staat om propere kousen te pakken, komt er een boer aangereden in een klein autootje. Julie legt vriendelijk uit dat we onderweg zijn naar Afrika. Maar de boer wil zijn koeien op de wei zetten waar we overnacht hebben, dus moeten we meteen vertrekken. Snel alles inpakken. Ontbijten doen we op de eerste parking die we tegen komen op de autosnelweg.

Maandag 24.09.2012 – 16u17: We rijden stilaan de bergen in. Langs de weg zien we ineens een huis waar een gigantische rotsblok op gevallen is. Het huis is voor de...

» Lees verder
toegevoegd 01/10/2012 20u06 | 0 reacties | reactie toevoegen

Dinsdag 25.09.2012 – 16u57: Nadat we vanmiddag de Alpen zijn uitgereden, cruisen we ondertussen het Italiaanse platteland in. Een slaapplaats vinden blijkt moeilijker dan gedacht. Alle kleine wegjes die we inslaan, leiden immers naar huizen. Uiteindelijk rijden we over een veld naar een ander veld alwaar we de Landrover parkeren op een ‘half-plat’ stukje grond. Na een Italiaans pasta’ke kruipen we voor de derde dag op rij in onze auto om te slapen.

Woensdag 26.09.2012 – 7u32: Nog half slapend worden we gewekt door het geluid van een tractor. De boer van het veld waarop we overnacht hebben, komt blijkbaar zijn stuk grond bemesten. Zeer nieuwsgierig rijdt hij langzaam voorbij onze Landrover, maar doet daarna gewoon verder en zwaait vriendelijk goeiedag. Met de geur van verse koeienmest in onze neus, beslissen we om toch maar ergens anders te gaan ontbijten.

Woensdag 26.09.2012 – 12u43: Er wordt gezegd van Rome dat het moed vergt om er door te rijden, maar Genova in het noorden van Italië kan toch ook al tellen. Uiteindelijk duurt het meer dan anderhalf uur vooraleer we de stad doorkruist hebben. Maar goed, een...

» Lees verder
toegevoegd 08/10/2012 15u25 | 0 reacties | reactie toevoegen