Dagboek

Dinsdag 13.11.2012 – 11u47: Na een betrekkelijk koude ochtend op de boot (na vier weken woestijn voelt 23°C blijkbaar behoorlijk koud aan), vaart onze boot net voor de middag de haven van Wadi Halfa binnen. Het woord “haven” is in dit geval echter nogal een overstatement. Het gaat eerder om een loskade waartegen behalve enkele duwbakken geen enkele andere boot te bespeuren valt. Eens onze boot zich tegen de kade heeft geparkeerd, lijkt iedereen er zo snel mogelijk af te willen. Er wordt stevig geduwd en getrokken, maar aangezien onze auto’s ten vroegste morgenmiddag zullen aankomen, blijven we met alle overlanders rustig nog wat op het dek zitten tot de grootste chaos voorbij is. Even later maken we kennis met Mr. Mazar, een bijzonder grappige Soedanees die als “fixer” de volgende dagen het papierwerk voor onze auto’s in orde zal brengen.  We vullen een toeristenfiche in, krijgen nog een extra stempel in onze paspoorten gedrukt en verlaten meer dan 24 uur nadat we aan boord stapten enigszins opgelucht de ferry.

Dinsdag 13.11.2012 – 13u23: Nadat we onze “handbagage” hebben laten checken bij de...

» Lees verder
toegevoegd 03/12/2012 08u25 | 1 reactie | reactie toevoegen

Donderdag 22.11.2012 – 12u03: We mogen door naar de Ethiopische kant van de grens. Daar moeten we naar het customskantoor dat er allesbehalve officieel uitziet. Onze auto wordt zowel binnen als buiten grondig gecontroleerd. De man doet even moeilijk wanneer hij onze videocamera vindt omdat we deze vergaten te vermelden op het aangifteformulier van geïmporteerde goederen, maar nadat hij aan elke jerrycan op ons roofrack heeft geroken om te verifiëren of er wel degelijk gewoon diesel in zit, mogen we even later dan toch Ethiopië binnenrijden. Meteen valt het ons op dat er héél veel volk op straat loopt. En ook het landschap verandert al snel van dor en vlak naar groen en bergachtig. Dat kan maar één ding betekenen: we zijn in Ethiopië!

Donderdag 22.11.2012 – 15u27: We zien een bord naar Tim & Kim’s village. Dat klinkt behoorlijk Nederlands. We checken ons roadbook en het blijkt inderdaad om een een camping & guesthouse te gaan van een Nederlands koppel. Er zijn 2 opties: een scenic route over gravel of een snellere weg over asfalt. We kiezen voor de scenic route en het blijkt inderdaad een hele...

» Lees verder
toegevoegd 09/04/2013 06u32 | 0 reacties | reactie toevoegen