Ethiopië

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Ethiopië. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Foto's, verhalen en cijfers

Goed nieuws voor de thuisblijvers: nu Julie & Bram weer in Igunga zijn vonden ze de tijd om ons 10 indrukwekkende foto's van de week te bezorgen. Een beeld mag dan meer zeggen dan 1.000 woorden, met een paar goed geformuleerde zinnen erbij vertellen ze toch nog net iets meer. Verder kreeg ook de cijferpagina een update (een summiere samenvatting van 194 dagen onderweg zijn). Voor wie het graag wat uitgebreider ziet werden ten slotte de dagboekverhalen van Ethiopië toegevoegd.

Ethiopië: winter van één nacht

Donderdag 22.11.2012 – 12u03: We mogen door naar de Ethiopische kant van de grens. Daar moeten we naar het customskantoor dat er allesbehalve officieel uitziet. Onze auto wordt zowel binnen als buiten grondig gecontroleerd. De man doet even moeilijk wanneer hij onze videocamera vindt omdat we deze vergaten te vermelden op het aangifteformulier van geïmporteerde goederen, maar nadat hij aan elke jerrycan op ons roofrack heeft geroken om te verifiëren of er wel degelijk gewoon diesel in zit, mogen we even later dan toch Ethiopië binnenrijden.

Foto van de week

Na een alweer een gigantisch drukke week vol vergaderingen en plannen voor Bollé Bollé, namen Julie & Bram gisteren een half uurtje vrijaf om ons hun eerste 10 foto's van de week te bezorgen. 10 poëtische beelden van Julie gecombineerd met de dichterlijke pen van Bram - 10 straffe verhalen dus, geplukt op de weg van hier naar Zuid-Afrika. Neem snel een kijkje en geniet mee! Foto's van week 11 tot 23 volgen normaal later deze week.

Een 4x4: geen overbodige luxe in Afrika

Voor wie zich net als ons de voorbije weken heeft afgevraagd waarom aan de Landrover Defender in Kenia zo hard gesleuteld moest worden: het antwoord hierop is te vinden in onderstaande videomontage van Chloé & Casper, de twee Denen waarmee Julie & Bram door Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia trokken. Via Laka Turkana, een prachtig stukje ongerept Afrika, maar in evenredige verhoudig ook en vooral via bij momenten wel erg lastige "wegen". Opgelet: niet voor bezorgde kijkers!

Je kan dit filmpje ook bekijken en downloaden via http://vimeo.com/57119892.

Been there, done that

Het tiende land is een feit: Julie & Bram zijn in Kenia! Gisteren reden onze reizigers via Turmi door het laatste stukje van zuidoost Ethiopië. Vandaag volgde eerst het saaie maar nodige papierwerk, nadien ging het er blijkbaar bijzonder avontuurlijk aan toe. Via een fantastische rit, waarin enkele droge rivierbeddingen moesten gekruist worden, bereikten ze het prachtige Lake Turkana (het grootste permanente woestijnmeer ter wereld gelegen in de Grote Slenk). Daarvoor moesten ze wel twee keer het sleeplint bovenhalen om Chloé & Capser (twee Denen) uit de rivierbeddingen te krijgen...

Terugblik op Soedan

Goed nieuws voor de thuisblijvers. Alvorens naar de grens met Kenia te trekken, vonden Julie & Bram vanochtend wat tijd voor het online zetten van de uitgebreide dagboekverhalen van Soedan. Ook de duizelingwekkende cijferpagina kreeg een update. In de fotosectie vind je al enkele foto's van Soedan. Morgenavond volgen er nog enkele, maar op de rest is het wachen tot er opnieuw een min of meer bruikbare internetverbinding opduikt (wellicht in Nairobi).

Zonnige groeten uit Addis

Terwijl in België de eerste sneeuw opduikt, planden Julie & Bram de voorbije dagen hun route naar het 10de land: Kenia. Donderdagmiddag arriveerden onze reizigers in hoofdstad Addis Abeba. Ze trokken er meteen richting Keniaanse ambassade om er een visum aan te vragen, zodat ze nog voor het weekend over de nodige documenten beschikten. Je kan dit visum ook regelen aan de "normale" grensovergang (in Moyale), maar Julie & Bram beslisten om een andere route te nemen: die langs Lake Turkana, het grootste permanente woestijnmeer ter wereld gelegen in de Grote Slenk.

Beren in de bergen

Het is alweer even geleden dat we jullie het laatste nieuws van de Afrikaanse Belgen bezorgden; hoog tijd dus voor een update. Nadat Julie & Bram afgelopen donderdag Ethiopië binnen reden, bezochten ze vrijdag Gondar (tot 1855 de hoofdstad van Ethiopië). Zaterdag reden ze dan verder naar de prachtige Simien Mountains, waar ze ook bleven slapen. Met bergen tot 4.550m hoeft het niet te verbazen dat ze er de koudste nacht (2°C) sinds hun vertrek in september voorgeschoteld kregen.

10.000.000m uitgezet op kaart

Goed nieuws voor de liefhebbers van Google Maps: Julie & Bram stuurden ons enkele dagen geleden nieuwe GPS-tracks door, waardoor je nu "tot op de meter" hun route van Leuven (België) tot Khartoum (Soedan) kan volgen. Voorts voorlopig geen nieuwe berichten uit Ethiopië; als die er komen lees je het uiteraard hier!

Ethiopia speaking

Soedan ligt alweer achter hen, want Julie & Bram zijn aangekomen in Ethiopië! Dinsdag kregen onze reizigers hun visum te pakken en maakten ze van het wachten gebruik om de (prachtige!) foto's en dagboekverhalen van Egypte op de site te zwieren. Daarnaast maakten ze tijd om een accu-probleem aan te pakken. De laatste dagen gaat het immers bergaf met de "leefbatterij" (naast een gewone accu zit er in de Defender een accu voor de frigo, verlichting, waterpomp,...). Het is voorlopig gissen naar de oorzaak hiervan.

Abonneren op RSS - Ethiopië